Bevrijding Fort de Hel

Zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 wordt u bij Fort de Hel mee teruggenomen naar 1943. Ons historische fort en haar beeldschone omgeving staat deze dagen decor voor de geschiedenis van de bezettings- en bevrijdingsstrijd.

Tijdens deze twee dagen zullen re-enactors van de Dutch Re-enactment Group ’40 – ’45 en frontleven 40-45 het dagelijks leven van de bezetter, zo realistisch mogelijk, uitbeelden.

U zult kennis maken met het dagelijks leven van de Wehrmachtsoldaat, Flank bemanning en zusters tijdens de bezetting.

Het overgrote gedeelte van de soldaten tijdens de bezetting konden zich niet identificeren met de ideeën en praktijken van het naziregime waarin zij ingekwartierd waren. Vaak waren deze jonge mannen jaren weg van huis en haard. Geen wonder dat zij zich ook een beetje bevrijd voelden toen eindelijk op 5 Mei 1945 de capitulatie plaatsvond.

Er zijn diverse bezigheden te zien, zoals; het oefenen van militaire exercities en tactieken, dagelijks onderhoud van kleding, uitrustingstukken en wapens, indien mogelijk met wapendemonstratie, wachtposten bemannen en het koken van historisch correcte maaltijden voor de soldaten. Er zal zelfs een authentieke radiopost zijn ingericht.

Dit evenement, georganiseerd door Dutch Re-enactment Group ’40 – ’45 (welke aangesloten is bij het LPLG, landelijk platform voor levende geschiedenis) en Fort de Hel, met een hoog educatief karakter, zal na het succes van vorig jaar voor een tweede maal plaatsvinden.

Dit weekend is niet alleen de historie te proeven, maar ook de authentieke smaak van de natuur. Onze keuken zal geopend zijn, met een speciale evenementenkaart, waarbij u kunt genieten van een hapje en een drankje onder onze forttent ‘de Boetzelaer’.

Kortom; rust en ontspanning waarbij de cultuur & geschiedenis van het Fort samen gaan met de traditionele boeren delicatesse direct uit de Sabina Henrica Polder. Kom en beleef!

reserveren