De authentieke smaak uit de natuur

De Beamont Hoeve

De Beamont Hoeve brengt de authentieke smaak terug bij u thuis. De beste smaak is namelijk de smaak die direct uit de natuur komt. Zoals hij bedoeld is. De Hoeve heeft als missie om de producten zo dicht mogelijk uit de natuur vandaan te halen vanuit Harmonie met mens, dier, en zijn omgeving (natuur, milieu, klimaat).

Al vanaf 1674 boeren de familie Korteweg met passie en liefde en inmiddels telt de familie haar 10e generatie.

De boerenfamilie kent haar roots vanaf de opbouw in circa 1670 in de Noordwesthoek van Brabant genaamd Klundert (wat letterlijk kluiterige grond betekent) en zijn vervolgens in 1871 terecht gekomen in de Sabina Henrica Polder.

     

Dicht bij de natuur

We werken zo nauw mogelijk samen met de natuur. Dit betekent, dat wij zo duurzaam mogelijk produceren, met respect voor de loop der seizoenen en aandacht voor plant en dier. Dit geldt ook voor de boeren, telers en producenten waar we mee samenwerken. Samen selecteren we producten op hun authentiek smaak, zoals de natuur die bedoelt heeft. Vlees smaakt het best als dieren een goed leven hebben gehad. Daarom voeren wij onze runderen en varkens op stal een zorgvuldig samengesteld bio divers dieet, en zorgen we voor een grote biodiversiteit in onze graasweides. Daarnaast bieden we onze dieren een comfortabele leefomgeving met voldoende ruimte, daglicht en uitloop naar buiten. In de zomer grazen onze dieren zoveel mogelijk buiten. Ook hebben we in 2011 als eerste ter wereld een goed doorlichte ‘koeientuin’ gebouwd, waar de runderen heerlijk in de beschutting van inpandige bomen kunnen staan. Als het vlees van zulke dieren dan ook nog van kop tot staart verwerkt wordt door gedreven vakmensen, dan kan het niet anders dan dat je uiteindelijk een heerlijk product in handen krijgt.

Zoals de natuur het bedoeld heeft

Ons groente en fruit wordt geteeld en geselecteerd vanuit de gedachte dat planten deel uitmaken van een perfect functionerende natuurlijke keten, en dat de mens daar niet zoveel aan toe te voegen heeft. Wij en onze partners kiezen daarom zoveel mogelijk voor oorspronkelijke rassen, die in staat zijn in een gesloten ecosysteem te functioneren. Zulke gewassen worden vooral verbouwd in de volle grond, waaruit ze volop mineralen en biotische voedingsstoffen kunnen opnemen. Vervolgens vindt de oogst plaats in het seizoen dat de vrucht of groente op zijn best is en dus ook de beste smaak heeft!